ΚΚΕ: Ο πρωθυπουργός πανηγυρίζει για τα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας

-134


Για ανακύκλωση της ανεργίας και «δωράκια στην μεγαλοεργοδοσία» κάνει λόγο το ΚΚΕ σε σχόλιό του για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στο υπουργείο Εργασίας.

Ο πρωθυπουργός, που διατήρησε κι επέκτεινε όλη την αντεργατική μνημονιακή νομοθεσία, που -μόλις χθες- έθεσε σ’ εφαρμογή την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, που ετοιμάζεται να «βάλει χέρι» ακόμη και στο απεργιακό δικαίωμα, με την αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου, πανηγυρίζει για τα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας και διαχείρισης της ακραίας φτώχειας», αναφέρει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Προσθέτει επίσης ότι «ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε δύο νέα «δωράκια» προς τη μεγαλοεργοδοσία, με το προκάλυμμα της προστασίας των εργαζομένων: Για τους μεν «εγκλωβισμένους» εργαζόμενους υποσχέθηκε ουσιαστικά «επανεκπαίδευση» και «κοινωνική οικονομία», άρα απαλλαγή των εργοδοτών, για τα δε «μπλοκάκια» επιδότηση των εργοδοτών, που θα τα μετατρέπουν σε συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας»,.

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει «ξεφτισμένα επιχειρήματα» τα όσα είπε ο κ. Τσίπρας για τα πλεονάσματα στην ασφάλιση, τα οποία, σύμφωνα με την ανακοίνωση «είναι το αποτέλεσμα των περικοπών και των αυξημένων εισφορών».

Τέλος αναφέρει ότι « η σκληρή πραγματικότητα που ζουν οι εργαζόμενοι δεν έχει καμία σχέση με την εικονική πραγματικότητα που περιγράφει η κυβέρνηση» και κάνει λόγο για «εργασιακό Μεσαίωνα» που «είναι το τίμημα που πληρώνουν οι εργαζόμενοι για ν’ ανακάμπτουν οι δείκτες της καπιταλιστικής οικονομίας».

bookmark icon