Τσίπρας: Πώς να συνεργαστούμε εν μέσω παραβιάσεων;

-290


Την επιτακτική ανάγκη να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις επισήμανε μετά τη συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Καθίσταται τώρα πιο επιτακτική από ποτέ η αντιμετώπιση προκλήσεων και η επίλυση χρόνιων προβλημάτων που μας χωρίζουν» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, ο οποίος στη συνέχεια τόνισε ότι στη συνάντηση συζητήθηκε το σύνολο των θεμάτων που αφορούν τις σχέσεις των δύο χωρών. Συζήτηση έγινε επίσης για τις σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Κυπριακό και τις εξελίξεις στην περιοχή.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι οι συνομιλίες «εκτός από ειλικρινείς και ουσιαστικές, ήταν και απαραίτητες, σε μια κρίσιμη φάση» και επισήμανε ότι «οι προκλήσεις και η παραβατικότητα της Τουρκίας δεν βοηθούν στη θετική ατζέντα».

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι το Αιγαίο πρέπει να παραμείνει μία θάλασσα ειρήνης και σταθερότητας και ανέφερε ότι με τον Τούρκο πρωθυπουργό συμφώνησαν να υπάρχει επικοινωνία ανάμεσα στους επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών, με στόχο να προλαμβάνονται εντάσεις και όχι να καταστέλλονται.

Σε ότι αφορά το Κυπριακό, ο πρωθυπουργός τάχθηκε υπέρ μιας λύσης, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού κεκτημένου, που θα διασφαλίζει όλον τον πληθυσμό του νησιού, χωρίς την ανάγκη τρίτων δυνάμεων.

bookmark icon