Τσίπρας σε Γιλντιρίμ: Ας μιλήσουμε σαν μηχανικοί

-66


Στο Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, όπου έχει συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός υποδέχτηκε τον Τούρκο ομόλογο του στα σκαλιά του Μεγάρου Μαξίμου, τα οποία κατέβηκε για να καλωσορίσει τον κ. Γιλντιρίμ και στη συνέχεια να τον συνοδεύσει στο γραφείο του.

«Σας καλωσορίζω στην Ελλάδα σε μια επίσκεψη που γίνεται σε μια ενδιαφέρουσα περίοδο», είπε ο πρωθυπουργός, θυμίζοντάς του ότι η  τελευταία συνάντηση που είχαν ήταν εποικοδομητική.

«Πρέπει να ξαναπιάσουμε το νήμα για συνεργασία. Είναι πεποίθησή μας ότι οι σχέσεις εμπιστοσύνης και συνεργασίας είναι προς όφελος των δυο λαών», συνέχισε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας είπε ακόμα ότι: «Το προηγούμενο διάστημα και οι δύο χώρες μας, περάσανε δυσκολίες. Στις δύσκολες στιγμές οι γείτονες πρέπει να στηρίζουν ο ένας τον άλλον και αυτό κάνουμε. Προσδοκώ να προσεγγίσουμε με γενναιότητα ζητήματα δεκαετιών και ακόμα περισσότερο προσβλέπω να τα αντιμετωπίσετε με θετικό τρόπο, γιατί είστε μηχανικός όπως εγώ».

Από την πλευρά του ο κ. Γιλντιρίμ αφού ευχαρίστησε τον Αλέξη Τσίπρα για το καλωσόρισμα, ανέφερε μια τουρκική παροιμία που λέει ότι «ο γείτονας χρειάζεται και την στάχτη από τα ξύλα που καίει ο γείτονας».

«Το ότι βρισκόμαστε στην ίδια γεωγραφική περιοχή σημαίνει ότι μοιραζόμαστε την ίδια μοίρα. Έχουμε θέματα να αντιμετωπίσουμε, με λογική και ψυχραιμία. Οι ευκαιρίες είναι πολύ περισσότερες, από τα υπάρχοντα προβλήματα», είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

bookmark icon